fbpx

12 Dagen Creatief

Twaalf dagen creatief12 Dagen Creatief is een creatieve challenge / inspiratiebron waaraan je gratis deel kunt nemen. In de periode van de Twaalf Heilige Nachten (van 24 december 2022 tot en met 6 januari 2023) ontvang je iedere dag een mail boordevol creatieve inspiratie. Denk aan: boekselen, tekenen, schrijven, bezinning, muziek, beweging, zelfreflectie…

‘Deze challenge is ons kerstcadeautje aan iedereen die verlangt naar creativiteit en verbinding.’

 

Aanmelden #12dagencreatief
 

In 2021/2022 vond de challenge #12dagencreatief voor het eerst plaats.
Op dit moment bereiden we de editie van 2022-2023 voor.

Aanbieders #12dagencreatief editie 2022/2023 (voor zover nu al bekend)
– Loes Vork met Boekselen
– Jenny de Bode met Art Journaling
– Arja de Lange met Zentangle
– Els de Wit met betekenis van kleur
– ‘Denk je dat je mij kunt helpen’ met bemoediging
– …

 

Hieronder mijn bericht aan aanbieders van creativiteit en inspiratie en zelfreflectie, die mogelijk willen aansluiten bij de challenge. Voel je vrij om te reageren als je ook een goed idee hebt!

12 dagen creatief!

Beste Els, Claudia, Arja, Liane, Hildy, Jenny, Dorine en Esther,
en andere creatieve aanbieders in mijn netwerk,

Eerst even terugblikken op vorig jaar. Op 13 december 2021 verzond ik een nieuwsbrief aan mijn maillijst van boekselen. Ik kondigde daarin vrij impulsief de challenge ’12 dagen creatief’ aan, die ik net pas had bedacht en die ik op dat moment grotendeels nog moest maken.

Er kwamen meteen best veel aanmeldingen binnen, wat me motiveerde om er wat meer werk van te maken en om mede-creatievelingen te zoeken die eraan mee wilden werken. Dat laatste liep ook voorspoedig want ik had uiteindelijk meer belangstellenden dan ik ruimte had in de challenge. Ik deed nog wat extra moeite in het bekend maken van de challenge wat onder meer leidde tot een vermelding op de site van Flow Magazine. Daarna kreeg ik spijt dat ik de boel niet wat beter had geautomatiseerd, want de aanmeldingen kwamen op verschillende manieren binnen en die moest ik allemaal met de hand in het mailsysteem zetten. Bovendien kreeg ik zo veel deelnemers dat ik moest gaan betalen voor dat mailsysteem.

Ook tijdens de challenge kwamen er nog veel aanmeldingen binnen. De eerste mail van de challenge werd verzonden aan 520 deelnemers. De twaalfde aan 802! Ik heb heel veel positieve reacties gekregen van deelnemers, zelfs nu nog. De inhoud van de challenge was heel breed, van boekselen, tekenen, schrijven tot en met informatie over een lichtplan voor je huis, maar ik heb echt op íeder onderdeel positieve reacties ontvangen. Heel bijzonder. Ook van mensen die het in deze periode om persoonlijke redenen zwaar hebben en er dankzij de challenge wat beter doorheen kwamen. Zich verbonden voelden.

Al met al verheug ik me er enorm op om opnieuw een 12 dagen creatief te verzorgen in december 2022 / januari 2023! Dit keer dan wel wat beter voorbereid en geautomatiseerd. 😉

Dit jaar wil ik voor ieder van de 12 dagen een ander muzikaal nummer als uitgangspunt nemen. Die nummers ga ik nu verzamelen en ik kan in de challenge verwijzen naar YouTube en/of Spotify om de nummers te bekijken / beluisteren. Ik hoop nummers te vinden die passen bij bezinning en creativiteit en zelfreflectie. Het hoeven zeker geen overbekende kerstnummers te zijn. Mocht je ideeën hebben dan houd ik me van harte aanbevolen.

Vervolgens is er ruimte voor verschillende soorten creatieve uitdagingen of inspiratiebronnen die aansluiten bij dat nummer. De eerste daarvan is uiteraard iets met ‘boekselen’ door mijzelf.

Vind je het leuk om als aanbieder mee te werken aan deze challenge? Laat het snel aan me weten!

Ik heb geen maximum aantal aanbieders maar het moeten wel verschillende dingen zijn die worden aangeboden. Dus als iemand anders ongeveer hetzelfde doet en zich eerder bij mij aanmeldt dan heb je pech.

Wat verwacht ik van je? Twaalf creatieve opdrachten of inspirerende ideeën of overwegingen, bestaande uit een korte tekst met een afbeelding (als je die hebt). Jouw input moet helemaal in de nieuwsbrief passen. Ik verwijs gedurende de challenge niet naar andere sites (behalve voor de betreffende muziek).

Wel komt er van tevoren een welkommail waarin je je persoonlijk kunt voorstellen. Na afloop van de challenge kun je een ‘vervolgaanbod’ doen of mensen uitnodigen om zich voor jouw lijst etc. aan te melden.

Als je tijdens de challenge zelf ook actief meedoet en berichten en reacties plaatst op social media kan het echt een boost geven aan je zichtbaarheid, en je netwerk vergroten. De activiteit vindt vooral plaats op Instagram via de hashtag #12dagencreatief en op de Facebook groep van Boekselen.

Ik maak de mailberichten voor de challenge op en zorg voor de verzending en de verwerking van de aanmeldingen. Ik deel de adressen niet met de aanbieders, dat kan niet vanwege de AVG en ik vind het ook niet netjes. Maar als je fijne ideeën deelt en een slim en sympathiek vervolgaanbod doet, kun je door je deelname absoluut meer adressen verzamelen voor je eigen maillijst, en volgers voor je social media kanalen.

De challenge is in het Nederlands, maar mocht iemand zich melden die alles in het Engels wil vertalen én begeleiden dan houd ik me van harte aanbevolen! Laat dat vooral iemand zijn die zich richt op internationaal publiek en/of die zich aanbiedt als vertaler.

Planning:

September
Start voorbereidingen
12 nummers zoeken
Mede-aanbieders zoeken
Landingspagina inrichten en maillijst voorbereiden

Oktober
Instructie naar mede-aanbieders met de nummers en de thema’s
Persberichten aan relevante magazines

November
Verwerken van alle input tot nieuwsbrieven
Start werving deelnemers via social media en nieuwsbrief

December
Dag voor kerst: start 12 dagen creatief

Januari
Driekoningen 6 januari: einde 12 dagen creatief

 

Wil je mee doen als aanbieder?
Mail me snel en beschrijf wat je zou willen maken.

Heb je ideeën voor muziek die creativiteit en zelfreflectie ondersteunt?
Ik hoor het graag!

Doe je niet mee maar weet je wel een andere aanbieder die dit leuk zou vinden?
Laat het aan me weten!

Neem contact met me op via de contactpagina.

 

Hartelijke groet van Loes Vork

P.S.: Dit deden we in 2021/2022: