fbpx

Boeksel expositie in Bibliotheek Bloemendaal

De expositie
Tot en met maandag 9 juli 2012 zijn er in de Bibliotheek in Bloemendaal (Gouda) drie vitrines met boeksels te bekijken. De boeksels zijn gemaakt door mij (Loes Vork), en door andere mensen die met het boekselvirus besmet zijn geraakt. Boekselen is creatief werken in een boek dat je niet meer wilt lezen. Ik bedacht de Nederlandse term ‘boekselen’ voor de bestaande techniek ‘Altered Text’.
Expositie Boekselen in Bieb Bloemendaal, Lekkenburg 1 Gouda.
Open: ma 14-17 di-wo-vr 11-17 do 11-20 za 10-13

Behalve boeksels van mijn hand kun je ook werk bekijken van: Hanneke Noordam, Esther Klijn, haar moeder Aafke Gallast en haar zus Judith Aalberts; geboekselde 15×15 door Inge Nieuwenkamp en Marianne Panneman, beschilderde kaft door Margot van Hulst, boekselbootjes door Wessel en Nienke Vork, vogeltjes door Cokky van Leersum en boeksels door Evelien ten Cate, Nienke Vork (11 jaar) en Hanneke Lameijer.

Special: Workshop Boekselen & lunch bij ‘t IJsselhuis:
Eerst boekselen met Loes, daarna een heerlijke biologische lunch door Marleen, op een schilderachtige plek pal naast de Mallegatsluis. Op zaterdag in’t IJsselhuis, Museumhaven Gouda, van 10.00 tot 14.00 uur
Deze workshop heeft twee keer plaatsgevonden in juni en zal wegens het succes ervan na de zomer worden herhaald. De nieuwe data vind je in de blog hierboven!
Aanmelden bij Loes Vork (loesvork@kpnplanet.nl telefoon 0182-522192) of bij Marleen Swagemakers (marleen@ijsselhuis.nl)

Kunstroute Maatjesproject 23 t/m 30 juni
Zo’n 50 amateurkunstenaars zijn kunstmaatje van 100 leerlingen van De Ark geworden. Zij hadden persoonlijke ontmoetingen met de kinderen die leidden tot bijzondere kunstwerken van de leerlingen en prachtige portretten van de deelnemende kunstenaars. Ik heb ook meegedaan; ik heb geboekseld met Mirjam en Yousra. Van alle kunstwerken wordt een expositie gehouden van zaterdag 23 juni tot en met zaterdag 30 juni, op verschillende locaties in het centrum van Gouda. Bezoekers kunnen een gratis passe-partout ophalen bij de Sint Jan of bij Museum Gouda. De expositieroute voert verder langs de Jeruzalemkapel, het Stadhuis op de Markt en Gouda Studio’s. Meer informatie via https://xlartworks.nl/blog/

Huiskamerworkshops
Regelmatig geef ik via
Creatief Gouda
workshops Boekselen in mijn
eigen huiskamer in Gouda;
op geplande data maar ook
op verzoek en op locatie.

Binnenkort start ik met
workshops stempels maken van
gum. Dit is eveneens een huis-
kamerworkshop.

Wil je op de hoogte blijven
van nieuwe workshopdata?
Geef je mailadres door via
loesvork@kpnplanet.nl

Plaats een reactie