fbpx

Creatieve workshop bij expositie Henri Fantin-Latour in Museum Gouda

Op 26 oktober 2013 opent Museum Gouda een speciale tentoonstelling rond de 19e eeuwse Franse schilder Henri Fantin-Latour. Zijn schilderijen tonen onder meer bloemen, portretten en mythologisch werk in een dichterlijke, dromerige stijl.

Ter gelegenheid van deze expositie heb ik drie workshops ontwikkeld die ik nu eens niet in mijn huiskamer geef, maar in het museum:

Bij de workshop Romantische journals leer ik je hoe je een boekje (dummy) kunt kaften met stof. Door te kiezen voor een mooi dessin, door het opbollen van de kaft met een vulling en door het royale gebruik van lint als leeslint of om het boekje dicht te knopen, ontstaat een romantisch journal in de sfeer van het werk van Henri Fantin-Latour. Voor al je dromen, dichtwerk, doedels en dagboekaantekeningen.
Romantische journals maken op zondag 3 november, 14.00 uur

Found Poetry bij Fantin-Latour is een workshop met verschillende technieken om gedichten te maken op basis van bestaand materiaal, ook wel ‘gevonden gedichten’ genoemd. In dit geval is de workshop speciaal toegespitst op het werk van en documentatie over Henri Fantin-Latour.
Found Poetry bij Fantin-Latour op zaterdag 30 november, 14.00 uur

Creatief Dagboek bij Fantin-Latour biedt inspirerende opdrachten om journal pages te maken met gemengde technieken. Je maakt een combinatie van beelden (collage en/of tekeningen) en woorden (bijvoorbeeld uit teksten over de expositie) en eigen aantekeningen / dagboeknotities. Een heerlijke manier om even los te komen van het alledaagse en volop te genieten van de combinatie kunst kijken en zelf creatief bezig zijn.
Creatief Dagboek bij Fantin-Latour op vrijdag 27 december, 14.00 uur

Je kunt je voor deze workshops aanmelden via het museum!

Voor zover mijn agenda het toelaat kunnen bovenstaande workshops ook op verzoek aan groepen worden gegeven (op andere datum en tijd). Neem gerust contact op om hierover te overleggen! De expositie Dromen op doek duurt tot en met 30 maart 2014.

Voor jullie heb ik nu alvast een cadeautje: een werkblad voor Found Poetry bij een portret Fantin-Latour. Als je ermee aan de slag gaat, laat je het resultaat dan aan me zien? Vind ik leuk!

Plaats een reactie