fbpx

Zaterdag 14 september inloopworkshops in Het Groote Huys

Op zaterdag 14 september presenteert Creatief Gouda haar nieuwe folder met alle creatieve (huiskamer)workshops voor het nieuwe seizoen. Om dat te vieren kun je gratis miniworkshops volgen, en daar is Boekselen natuurlijk ook bij.

Je vindt ons in het prachtige historische pand Het Groote Huys aan de Westhaven 65 te Gouda, dat die dag open is als onderdeel van Monumentendag in Gouda.
De miniworkshops hebben een inloopkarakter en zijn leuk voor kinderen en volwassenen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon even binnen komen om het monumentale pand te bekijken. Het is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Deze afbeelding is een still uit de uitzending van RTL Boulevard van maandag 2 september (vanaf ongeveer 28.00). Boekselen werd prima in beeld gebracht.

Erg leuk dat RTL Boulevard aandacht besteedde aan het Boekselen. Het leek nu net of de hele beurs over Boekselen ging, terwijl wij slechts één stand waren en ook nog eens een behoorlijk buitenbeentje. Tussen alle commerciële partijen met kant-en-klaar materiaal stonden Jenny de Bode en ik met het motto ‘Je hebt meer plezier met oud papier’. Moest ook een beetje lachen als iemand vroeg of we een goede omzet hadden gedraaid. Nee, wij hebben fijne workshops gegeven, mooie mensen ontmoet en wellicht het boekselvirus verspreid. Inspirerende gesprekken gevoerd over drukwerkplaats, onderwijs, de verschillende soorten creativiteit en de waarde daarvan, hippe beurzen (deze was niet hip), poëzie, jezelf durven zijn en je eigen weg gaan.

Overigens begrijpt RTL Boulevard (nog) niet wat swappen is. Een swap is een ruil van een creatief handgemaakt werk, afgesproken via internet, verstuurd via de post. Het is leuk (je ontvang een verrassing in je brievenbus), inspirerend en verbindend. Vaak ontstaan er leuke contacten door. Er bestaat een weblog Nederlandse Swappers, maar ook op andere plaatsen wordt geruild. Ik organiseer zelf ieder kwartaal een regenboog swap waarbij de deelnemers kaarten maken van 15×15 centimeter in één kleur, met diverse technieken.

Plaats een reactie