fbpx

Workshops in de voorjaarsvakantie

Op donderdag 20 februari 2014 geef ik drie creatieve workshops.
Ze zijn geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf een jaar of tien.

– Boekselen: 10.00 – 12.30 uur
– Muurboeksel maken 14.00 – 16.30 uur
– Stempels maken 19.30 – 22.00 uur

Plaats: In mijn huiskamer aan de Gravin Beatrixstraat 19 in Gouda
Kosten: 25 euro per persoon per workshop; kinderen 15 euro
Inclusief materialen en koffie en thee

Meld je aan voor deze workshops door een mail aan loesvork @ kpnplanet . nl of bel 0182-522192.

Boekselen is creatief werken in een oud boek. Je neemt zelf een boek mee dat je niet meer wilt lezen. Ik laat allerlei voorbeelden zien van boekselen, en zet je aan het werk aan de hand van drie concrete, korte opdrachten. Daarna kun je zelf ‘los’ met alle creatieve materialen die er voorhanden zijn. Aquarelpotloden, neocolours, acrylverf, softpastel, gesso, glitters, collage-materiaal, stempels, ponsjes, washi-tape, promarkers… het is er allemaal en je kunt dus ook materialen uitproberen die je nog niet kent. Na afloop krijg je een boekselboekje mee met nog veel meer ideeën om thuis lekker verder te boekselen.

Een muurboeksel is een tekst in groot formaat, die je bijvoorbeeld in je woonkamer of slaapkamer op de muur kunt lijmen. Leuk met een naam, een citaat, een korte tekst of een gedicht. Ik heb lettersjablonen in zeer groot formaat en daarmee knip je iedere letter uit een boekpagina. Vervolgens bewerk je de letters met watervaste technieken. Je lijmt ze rechtstreeks op je muur met behanglijm. Je kunt ze desgewenst eenvoudig weer verwijderen en ergens anders hergebruiken!

Stempels maken kan op verschillende manieren. In deze workshop ga je aan de slag met gum omdat dat zacht en goedkoop materiaal is dat zich gemakkelijk laat bewerken met een scherpe guts. Je neemt het ontwerp (van jezelf of naar voorbeeld) heel gemakkelijk over op de gum. Je maakt minimaal één stempel maar misschien wel vijf, als je ontwerpen wat eenvoudiger zijn! Als je wilt kun je terplekke een gutsje aanschaffen voor 3,50 euro.

Meld je aan voor deze workshops door een mail aan loesvork @ kpnplanet . nl of bel 0182-522192.

Meer informatie over Boekselen en Muurboeksels: https://ontmoetcreativiteit.blogspot.nl/p/boekselen.html

Meer informatie over Stempels maken: https://ontmoetcreativiteit.blogspot.nl/p/stempels.html

Kijk in de agenda voor alle workshops en data: https://ontmoetcreativiteit.blogspot.nl/p/data-workshops.html

PS: ontvang jij de Boeksebrief al? Iedere maand een mail met inspiratie, van Boekselen. Je kunt je zelf aanmelden (rechts op deze site) en afmelden.
Hier vind je de laatste Boekselbrief: https://eepurl.com/N8Cwb

Plaats een reactie