fbpx

Uitgelezen: Het boek

In het boek Uitgelezen beschrijft Loes Vork stap voor stap hoe je een uitgelezen boek verandert in je eigen creatieve speeltuin, ook als je niet creatief bent. Boekselen is spelen, maar ook ontspannen en naar jezelf kijken. Het is heerlijk om allerlei technieken te gebruiken in een afgedankte oude roman, helemaal voor jezelf. Uitgelezen staat vol met opdrachten, uitleg over materialen en technieken en veel inspirerende beelden en verhalen.

Klik hier om enkele pagina’s te bekijken: Voorproefje-Uitgelezen-LoesVork-Boekselen

Verander een boek in je eigen creatieve speeltuin

  • Luxe full color uitgave met harde kaft en leeslint, 132 pagina’s, genaaid gebonden
  • Vierkant 21,5 cm x 21,5 cm
  • ISBN 9789083020112, Uitgeverij Het Verschil, Gouda
  • Het boek is online te bestellen; we verzenden binnen een week nadat je betaling binnen is
  • Je kunt het boek ook bij Loes kopen aan huis in Gouda, of tijdens een evenement of workshop
  • Boekhandels kunnen bestellen met 20% boekhandelskorting

Bestellen
Klik op deze link om het boek via de webshop te bestellen
€ 32,50 inclusief verzending
Voor België: € 32,50 plus € 5,- extra verzendkosten.
Je kunt in het opmerkingenveld aangeven of je een persoonlijke opdracht wilt in je boek.
Boekhandels kunnen bestellen met 20% boekhandelskorting; stuur daarvoor een mail naar Loes

Wat is boekselen?

Boekselen is het woord dat Loes zelf bedacht als verzamelterm voor allerlei creatieve technieken die je los kunt laten op en met de pagina’s van een boek dat je niet meer wilt lezen. ‘Ik geniet het meest van het combineren van woorden tot nieuwe zinnen of poëtische combinaties. Maar je kunt nog véél meer met uitgelezen boeken. Het ene idee leidt tot het andere, en het einde van die creatieve reis is wat mij betreft nog lang niet in zicht’ aldus Loes.

Geef je daar ook workshops in?

Nadat Loes de resultaten van haar eigen creatieve hobby deelde via social media, kreeg ze diverse verzoeken of ze hier ook workshops in wilde geven. Na lang aarzelen gaf zij uiteindelijk dan toch haar eerste workshop aan een groepje creatieve vriendinnen, en … het was leuk! Er volgden er nog vele, waardoor het boekselvirus zich de afgelopen jaren al langzaam maar zeker heeft verspreid onder liefhebbers van boeken en creativiteit. Loes geeft huiskamerworkshops in Gouda, maar ook online en op afspraak en op locatie.  Bekijk de agenda voor meer informatie.

Is daar ook een boek van?

Toen kwam de volgende vraag: is daar ook een boek van? Loes: ‘Als klein kind wilde ik al schrijfster worden, dus die vraag deed me wel wat. Toch heb ik nog enkele jaren nodig gehad, en diverse gesprekken met uitgeverijen, om de stap te wagen. Toen ik eenmaal zo ver was wilde ik het ook helemaal zelf doen, en daarom heb ik het boek uiteindelijk toch in eigen beheer uitgegeven.’

‘De kwaliteit is extra van belang als je een boek zelf uitgeeft. Als neerlandica en ex-journalist heb ik veel plezier in het schrijven, hoewel ook dan een schrijfcoach geen overbodige luxe is. Die begeleiding vond ik bij Hanny Schoonderwoerd van Mijn verhaal in klare taal. Maar ook de vormgeving vond ik erg belangrijk. Ik wilde er nauw bij betrokken zijn, en samenwerken met een ontwerper met wie ik een klik had. In Emmy van Harskamp van Dotter Design vond ik iemand die begreep wat ik wilde, en die in staat was om het redelijk drukke (want kleurrijke en gevarieerde) materiaal te vatten in een boek dat rust en ontspanning uitstraalt. Bovendien kon ze ertegen dat ik letterlijk naast haar kwam zitten om haar op de vingers te kijken. Prachtige fotografie werd verzorgd door Oscar van der Wijk en Francis Frionnet. Nelleke de Jong van Berg in de Polder verzorgde de eindredactie, waarbij ze met haar precieze blik dingen zag waar we zelf toch straal overheen had gekeken.’

Wat is het effect van Boekselen?boekselen door Loes Vork

Boekselen is leuk en speels. Het brengt je creativiteit op gang. Tegelijkertijd word je er rustig van. Je hebt er geen speciale vaardigheden of materialen voor nodig; je hebt al alles onder handbereik om meteen te kunnen beginnen. Het snelle resultaat en de eenvoud van de techniek geven je voldoening. Bovendien is boekselen een fijne manier om naar jezelf te kijken, om even stil te staan bij wat er speelt.

Bestel het boek ‘Uitgelezen’ 
€ 32,50 inclusief verzending
Voor België: € 32,50 plus € 5,- extra verzendkosten.
Je kunt in het opmerkingenveld aangeven of je een persoonlijke opdracht wilt in je boek.
Boekhandels kunnen bestellen met 20% boekhandelskorting; stuur daarvoor een mail naar Loes

Bekijk het miniboekje Hart, 9 DIY’s van boekselen

Bekijk het miniboekje Kerst, 12 DIY’s van boekselen

Boek: ‘Denk je dat je mij kunt helpen?’ over hoe het is om in therapie te zijn, door Loes Vork en Adrian van ‘t Spijker