fbpx

Workshops door Loes Vork

Online workshops via Zoom
In de agenda vind je de aankondigingen van mijn online workshops, waaronder de workshop Found Poetry en wisselende themaworkshops Boekselen.  Je kunt je deelname regelen via de webshop. Deelname kost 15 euro. Je volgt de workshop thuis via je computer of mobiele telefoon en je werkt met je eigen creatieve materialen. Ik mail je kort tevoren een link waarmee je aan de workshop kunt deelnemen, zonder dat je verder iets hoeft te installeren.

Privé huiskamerworkshops
Ik geef ‘IRL’ (in real life) creatieve huiskamerworkshops in Gouda, maar ook op locatie. De privé huiskamerworkshops in Gouda zijn volgens de corona richtlijnen geschikt voor 1 persoon, of 2 personen wanneer deze uit hetzelfde gezin komen. Alle workshops zijn geschikt voor volwassenen, maar ook erg leuk voor ouder & kind. Neem snel contact met me op voor een afspraak!

 • Kosten: 75 euro, zowel bij 1 als bij 2 personen, of 100 euro inclusief mijn boek ‘Uitgelezen’
 • Op locatie kan ook, dan komen er reiskosten bij
 • De workshop duurt 2,5 uur en kan op een ochtend, middag of avond worden afgesproken
 • De tijden die ik aanhoud zijn meestal 10.00-12.30, 14.00-16.30, 19.00-21.30 uur
 • Je hebt de keuze uit de workshops Boekselen, Boekselen voor Gevorderden en Gevonden Gedichten (zie hieronder voor de beschrijvingen)
 • Je neemt zelf een boek mee om in te werken. Alle andere materialen verzorg ik, inclusief drankje en lekkers, tenzij het op locatie is.

Workshops voor meer dan 2 personen
In de sfeervolle Graanmaalderij te Gouderak kan ik, ook tijdens lockdown, workshops verzorgen voor groepen tot 10 personen. De Graanmaalderij is namelijk geen publieke locatie, er is geen horeca functie en de deelnemers kunnen op één plaats blijven zitten, met voldoende onderlinge afstand. Ook kan ik bijvoorbeeld thuis bij een gezin een workshop geven.

In ‘normale tijden’ kun je ook bij mij terecht voor… 

 • Workshoplezing Boekselen (voor grotere groepen)
 • Boekselen op markten, beurzen en evenementen
 • Workshopserie Boekselen voor Brede School
 • Themaworkshop op maat

Workshop Boekselen

Tijdens de workshop boekselen leer je stap voor stap hoe je van een oud boek een creatieve speeltuin maakt. We beginnen met korte, gezamenlijke opdrachten. Daarna is er ruimte om de mogelijkheden zelf verder te onderzoeken. Je neemt zelf een boek mee om in te werken. Alle overige materialen worden verzorgd, evenals koffie, thee, en lekkers. Na afloop krijg je een ‘verwenvelop’ met verdere inspiratie mee naar huis.
N.B.: Als je tijdens de workshop het boek Uitgelezen koopt (of je neemt je boek mee naar de workshop) dan krijg je eenmalig € 7,50 korting op de workshop. Dit geldt alleen voor de workshop Boekselen.

 • Kosten: € 75 voor 1 of 2 personen, € 100,- inclusief 1 exemplaar van mijn boek Uitgelezen
 • Data: op afspraak

Workshop Boekselen voor gevorderden

Speciaal voor degenen die al een, twee of zelfs drie keer eerder bij mij hebben geboekseld: nieuwe opdrachten! Lekker pittig en inspirerend. Neem zelf een oud boek mee om in te werken.

 • Kosten: € 75 voor 1 of 2 personen
 • Data: op afspraak

Workshop Gevonden Gedichten

Gedichten maken op basis van bestaande tekst. Dit is genieten voor tekstgevoelige mensen! Je ontdekt zeven verschillende vormen van found poetry en maakt tijdens de workshop minstens drie gedichten.

 • Kosten: € 75 voor 1 of 2 personen
 • Data: op afspraak

Workshoplezing Boekselen

Lezing van ongeveer anderhalf uur over het ontstaan van Boekselen, met als afsluiting een miniworkshop boekselen voor alle aanwezigen. Geschikt voor bibliotheken, boekhandels, leesclubs en kunstcafés.

 • Neem contact op (mail Loes) om de mogelijkheden te bespreken

Boekselen op markten, beurzen en evenementen

Boekselen kan een verkoopkraam inrichten met cadeautjes, werkbeschrijvingen en zelfmaakpakketjes. Erg leuk is de combinatie met een inloopworkshop voor volwassenen en/of kinderen. Daar kan men dan kennis maken met het boekselen of met het knutselen met oude boeken. Deze activiteit wordt bij voorkeur aangepast aan het thema van de markt, de beurs of het evenement.

 • Neem contact op (mail Loes) om de mogelijkheden te bespreken

Workshopserie Boekselen voor de Brede School

Serie van zes lessen voor plusklassen en leerlingen van de Brede School. Geschikt voor kinderen die plezier hebben in taal, boeken, en creativiteit.

 • Neem contact op (mail Loes) om de mogelijkheden te bespreken

Themaworkshop op maat

Voor musea en speciale gelegenheden ontwikkel ik creatieve workshops op maat, waarbij ik technieken toepas zoals tekenen, boekselen en mixed media. Voorbeelden zijn: Droedelen met Erasmus, Wandelen en tekenen door Gouda en Gevonden Gedichten met Henri Fantin-Latour.

 • Neem contact op (mail Loes) om de mogelijkheden te bespreken

Wil je een recensie voor me achterlaten?

Heb je ooit een workshop Boekselen bij me gevolgd, en vind je het leuk om daarover een recensie te schrijven? Dit is de link naar de plek waar je dat kun doen: Google Reviews.