fbpx

Gevonden Gedichten

Gevonden Gedichten wachten op jou in bijvoorbeeld tijdschriftartikelen, krantenkoppen of boekpagina’s. Tot jij ze ontdekt!

Je gaat uit van een bestaande tekst (geschreven of gesproken) en die geef je opnieuw vorm. Je verandert de volgorde, haalt er gedeelten uit en presenteert het resultaat als een gedicht. Je zou het ook tekstcollages kunnen noemen. Ze worden vaak gemaakt van artikelen uit de krant, maar ook van tekstborden op straat, graffiti, toespraken, brieven, andere gedichten en zelfs titels van de boeken in je kast. In de meest pure vorm blijft de tekst op de plaats waar het is gevonden, met slechts enkele toevoegingen of verwijderingen.

Houd je van spelen met taal en het maken van collages, journal pages en/of boeksels? Dan is deze workshop met zoeken, knippen, rangschikken, vormgeven en plakken echt iets voor jou! De spelregels zijn eenvoudig en mogen genegeerd worden als dat van pas komt. Alle materialen zijn ter plekke aanwezig, maar als je thuis al werkt in een art journal (creatief dagboek) of boekselboek dan kun je dat uiteraard meenemen.

Ik heb zeven technieken verzameld om Gevonden Gedichten te maken. Ik licht ze allemaal toe en je krijgt de beschrijvingen mee naar huis. Tijdens de workshop maak je er ongeveer drie, die je uiteraard ook mee naar huis kunt nemen.