fbpx

Lesideeën van boekselen voor po en mo

  • Deze pagina is nog onder constructie

De creatieve techniek boekselen is op diverse manieren in te zetten in het onderwijs aan kinderen, tieners en volwassenen.

De mogelijkheden voor het taalonderwijs liggen voor de hand (zowel het Nederlands als les in andere talen), maar er is veel meer mogelijk.

Met boekselen kun je aansluiten bij specifieke thema’s zoals bekende personen, identiteit, tegenstellingen, emoties, oorlog en vrede, geschiedenis en de seizoenen.

Je kunt via het boekselen tegelijkertijd werken aan taalplezier, creativiteit, (zelf)reflectie, verdieping, ontspanning en differentiatie.

Workshops, lezingen en studiedagen
Voor leerkrachten van po en mo en PABO leerlingen

Met alle plezier bezoek ik de school om een lezing, workshop of studiedag te geven. Dat is zowel leuk voor jezelf om te volgen, als inspirerend voor je lessen. Wanneer de school mijn boek aanschaft voor de leerkrachten, kan  mijn workshop of lezing goedkoper of zelfs gratis zijn (afhankelijk van het aantal). Die workshop of lezing is naar keuze op school, op een andere locatie of online. Themaworkshops en workshops op maat zijn ook mogelijk. Neem snel contact op voor een afspraak en opgaaf van de kosten!

Lesideeën voor primair onderwijs en middelaar onderwijs

De onderstaande lesideeën hebben de vorm van een pdf en zijn tegen een kleine vergoeding op te vragen via de webshop. Het materiaal mag vrij worden gebruikt in het onderwijs, maar niet voor commerciële doeleinden. De focus ligt in de lesideeën op het werken in een boek, oftewel op boekpagina’s. Het kunnen ook kopieën zijn natuurlijk. Soms geef ik enkele aanvullende knutselideeën. Voor meer knutselideeën verwijs ik naar mijn DIY blogs (klik hier) en naar de miniboekjes Kerst: 12 DIY’s van boekselen en Knutselen met boek – Hart: 9 DIY’s van boekselen.

Op aanvraag ontwikkel ik ook materiaal op maat en/of voor een specifiek thema.

Verder zijn de ideeën die ik deel in mijn workshops voor volwassenen ook zeer geschikt als inspiratie voor het onderwijs. Deelnemers aan mijn workshops krijgen na afloop altijd de werkbeschrijvingen, zowel bij online als bij live workshops.

Mijn achtergrond

Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Utrecht en deed pedagogische en didactische kennis en vaardigheden op als trainer bij scouting. Op dit moment combineer ik mijn werk als marketing trainer met mijn ‘uit de hand gelopen hobby’ boekselen. In 2019 verscheen mijn boek ‘Uitgelezen’ waarin de techniek van het boekselen stap voor stap wordt beschreven. Het zorgvuldig vormgegeven boek bevat opdrachten, veel voorbeelden, materiaalkennis en persoonlijke verhalen die duidelijk maken wat het effect van boekselen kan zijn.

Lesideeën van boekselen

De onderstaande lesideeën worden op het moment bewerkt voor publicatie. Binnenkort beschikbaar.
Kun je niet wachten of heb je een verzoek? Mail me gerust!

Boekselen met Hugo de Groot
Onder meer: levensbeschrijving van Hugo de Groot, ontsnapping in boekenkist uit Slot Loevestein, vrijheid en gevangenschap, spelregels voor oorlog en vrede

Boekselen met Herman de Man
Onder meer: levensbeschrijving van Herman de Man, naam en identiteit, verschil tussen je karakter en hoe je wil leven, tegenstellingen, de streek waarin je opgroeit, waarnemen

Zes Brede School lessen Boekselen

Boekselen met je Hart / Valentijn

Lente Boekselen

Herfst Boekselen (DIY post met 8 werkbladen)

Kerst Boekselen