fbpx

Dinsdag 22 september Gevonden Gedichten

Voor het komende seizoen moet ik mijn workshops nog inplannen, maar deze staat alvast op de agenda:

Dinsdag 22 september 2015
19.30-22.00 uur
Gevonden Gedichten
Huiskamerworkshop in Gouda, Gravin Beatrixstraat 19
Deelname kost 25 euro per persoon, alles inclusief.
Aanmelden: bel Loes Vork 0182-522192 of mail loesvork @ kpnplanet. nl

Wat gaan we doen? We gaan op zoek naar poëzie, op basis van bestaand materiaal. Gevonden Gedichten (Found Poetry) verschuilen zich in teksten als tijdschriftartikelen, krantenkoppen of boekpagina’s. En in flarden van gesprekken. Daar wachten ze geduldig tot jij ze ontdekt!

Je gaat uit van een bestaande tekst (geschreven of gesproken) en die geef je opnieuw vorm. Je verandert de volgorde, haalt er gedeelten uit en presenteert het resultaat als een gedicht. Je zou het ook tekstcollages kunnen noemen. Ze worden vaak gemaakt van artikelen uit de krant, maar ook van tekstborden op straat, graffiti, toespraken, brieven, andere gedichten en zelfs titels van de boeken in je kast. In de meest pure vorm blijft de tekst op de plaats waar het is gevonden, met slechts enkele toevoegingen of verwijderingen.

Houd je van spelen met taal en het maken van collages, journal pages en/of boeksels? Dan is deze workshop met zoeken, knippen, rangschikken, vormgeven en plakken echt iets voor jou! De spelregels zijn eenvoudig en mogen genegeerd worden als dat van pas komt. Alle materialen zijn ter plekke aanwezig, maar als je thuis al werkt in een art journal (creatief dagboek) of boekselboek dan kun je dat uiteraard meenemen.

Ik heb zeven technieken verzameld om Gevonden Gedichten te maken. Ik licht ze allemaal toe en je krijgt de beschrijvingen mee naar huis. Tijdens de workshop maak je er ongeveer drie, die je uiteraard ook mee naar huis neemt.

Plaats een reactie