fbpx

Wat boekselen voor mij betekent

Mijn hobby is: Boekselen.

‘Huh, wát?’ is dan vaak de reactie.

Je kent het woord niet, en dat klopt want ik bedacht het zelf.

Boekselen staat voor creatief werken in een afgedankt of afgeschreven boek. Een oud boek is heerlijk materiaal om overheen te tekenen en schilderen, of om een creatieve twist te geven aan de woorden en zinnen en eventuele afbeeldingen die erin staan.

Er bestaan veel creatieve technieken die ‘iets’ met boekpagina’s doen, zoals found poetry, altered text, altered books, art books en black-out poems. Ook worden boekpagina’s dankbaar gebruikt als achtergrond voor tekeningen en schilderijen, of als collage materiaal. Ik combineer alle technieken die ik heb gevonden, en noem dat Boekselen.

Ik houd zelf erg van de vormgeving van boekpagina’s. De bladspiegel, de letters, dat vind ik mooi. En ik vind het fijn dat de pagina al ‘gevuld’ is. Door in een oud boek te werken, dat ik anders toch had weggegooid, heb ik geen last van het lege, witte papier dat me verwachtingsvol aankijkt, en waarop ik me dan gedwongen voel om iets heel moois te maken, wat bij voorbaat al niet lukt. In een oud boek mag ik gewoon wat aanrommelen en spelen, en dat is heerlijk. Hoofd uit, creativiteit aan.

Je hebt er geen speciale vaardigheden of materialen voor nodig, alleen een boek en een beetje tijd en aandacht.

Heb je zin om ook te Boekselen? 
Dat kan tijdens de workshop Boekselen op woensdagmiddag 29 juni 2016,  van 13.30 tot 16.00 uur in Gouda. Er is nog plaats voor enkele personen.

Je mag ook op een andere dag of tijd komen: als je interesse hebt maken we samen een afspraak. Vanaf twee deelnemers gaat de huiskamerworkshop door.

Je kunt me bereiken via de site van Groene Hart Creatief  of bel 06-1947 3050.

Plaats een reactie