fbpx

Stempels maken: verslavend leuk!

Het verrast me telkens weer hoe leuk het is om stempels te maken. Ik maak ze het liefst van gum, omdat dat zacht materiaal is dat je gemakkelijk kunt gutsen. Je hoeft er geen kracht voor te zetten.
Ik heb een blik vol inspirerende afbeeldingen verzameld. Die trek ik met potlood over op kalkeerpapier. Als je dat omdraait en op de gun legt, kun je de potloodlijnen met de zijkant van je nagel afwrijven op de gum. Zo kun je ook heel goed teksten overnemen, het komt netjes in spiegelbeeld.
 
De kever heb ik overgenomen van een afbeelding. De blaadjes kun je gemakkelijk uit de hand snijden, die hoeven niet precies volgens ontwerp.
Daarna vouw ik natuurlijk een doosje van boekpagina’s, om de stempel netjes in te bewaren of cadeau te doen.

Plaats een reactie