fbpx

Vertel – Labyrint naar jezelf en naar buiten

Dit boeksel door Loes Vork in ‘Verhalen uit Kabouterland’ (p.136) is een labyrint waarbij je zowel het witte pad als het zwarte pad naar het midden kunt volgen om bij ‘Vertel’ uit te komen. Wanneer je het labyrint van buiten naar binnen volgt, kun je ‘Vertel’ opvatten als uitnodiging om even bij jezelf stil te staan: hoe voel je je, hoe gaat het met je. De omgekeerde beweging van binnen naar buiten nodigt uit om met de buitenwereld te delen waar jij mee bezig bent. Zo ontstaat verbinding tussen mensen. De woorden op de boekpagina zijn ook allemaal met elkaar verbonden.

Dit boeksel was te zien tijdens de expositie in januari en februari 2018 in de bibliotheek in Leiden. Het is als A2 poster te koop voor 35 euro. De oplage bedraagt maximaal 11 exemplaren. Het origineel zit in het boek en is niet te koop.

Boekselen is creatief werken in een oud, afgedankt boek. Het is een combinatie van allerlei technieken zoals found poetry, black-out poems, tekenen, schilderen, collages, doedelen, handlettering en zentangle, waarbij het toeval vaak bijzondere dingen oplevert.

Plaats een reactie