fbpx

Boekselen tijdens een fotoshoot

Vorige week had ik een fotograaf op bezoek om een fotoserie te maken over mijn creatieve werk, waaronder het boekselen en journalen. Fotograaf Francis Frionnet wist me bij een eerdere gelegenheid ook al op mijn gemak te stellen, dus ik had er alle vertrouwen in. Bovendien werden de foto’s gewoon bij mij thuis gemaakt: mijn eigen plek.

Stoppen middenin de flow
De voorbereiding was echter frustrerend. Ik moest enkele creatieve projecten voorbereiden zodat we die snel in beeld konden brengen. Dat betekende dat ik steeds met dat creatieve werk moest stoppen terwijl ik net zo fijn in een flow zat. Zenuwslopend!  Moest ik nu alle creatieve lijntjes in mijn hoofd en handen vasthouden, of juist los laten? Er zat niks anders op dan los te laten. Ter compensatie stond ik mezelf toe om ook wat extra werk te beginnen én af te maken.

In  mezelf verdwenen
De tweede uitdaging was mijn gezichtsuitdrukking tijdens de fotoshoot. Want ik ging dus lekker aan het werk, kwam gelukkig wederom in de flow en daarbij verdween ik in mezelf. Dat is heerlijk, maar niet zo interessant qua beeld. Of ik wat meer kon laten zien wat er gebeurde. Oei. Hardop vertellen wat ik aan het doen ben, opkijken, overwegingen delen: zodra ik dat doe gaat mijn innerlijke kritiek keihard mee kletsen. Dan is wat ik maak niet meer alleen voor mezelf; het wordt gedeeld met anderen. En dat ‘mag’ (van mijzelf) alleen als het goed is, of preciezer gezegd: perfect. Maar ja, Francis was er nu, dus het moest maar.

Na afloop was ik bek-af. Tijdens de werkafspraak die ik daarna nog had was ik niet zo scherp meer! Maar ik kon pas echt tot rust komen nadat ik alle creatieve klusjes die avond alsnog had afgemaakt.

Wat je ziet, dat ben ik!
Gisteren, 2 dagen na de fotoshoot, ontving ik al de beelden van Francis. Vandaag durfde ik ze pas te openen.

Ze zijn mooi! Van de serie van 30 foto’s zijn er 28 die ik graag wil gebruiken, en 2 waar mijn ‘blaatschaap’ zich nog mee bemoeit. De eerste zie je hiernaast en in de header van mijn blog.
Wat je ziet, dat ben ik!

Meer informatie over de personal branding fotografie door Francis Frionnet: https://www.frionnet.nl/personal-branding-fotografie/

Hartelijke groet,
Loes Vork

Plaats een reactie