fbpx

Creatief met beursuitgave Boekkunstbeurs 2019

Na het uitbrengen van mijn boek ‘Uitgelezen’ heb ik weliswaar veel te doen aan de promotie ervan (zoals tijdens de Boekkunstbeurs in Leiden, vorige week) maar ik heb gelukkig wel weer een beetje meer tijd voor mijn eigen creativiteit.

Dus…. sorry Boekkunstbeurs, maar ik heb wat anders gemaakt van de beursuitgave van dit jaar…

Voorzijde: pijl toegevoegd zodat de protagonisten weten waar ze zich moeten melden. En de tekst: Iedereen is protagonist van zijn of haar eigen levensverhaal.

Binnenzijde omslag:
Cirkel 1: Ik krijg een papieren tasje met alle onderdelen voor een boekje om zelf in elkaar te zetten, met een instructiebad. Ik wil er liever een boekje voor mezelf van maken, dus ik neem het gave schutblad (Mooie titel! Leuke flap!) en het idee van de gaten en maak er wat anders mee.
Cirkel 2: en dan krijg je dus lijmrestjes in een boekje dat zonder lijm gemaakt kon worden.
Cirkel 3: en dit is geen zwart gat maar een opening naar de levensverhalen van andere mensen: verbinding, gezelschap.

Rechterpagina: Opdruk van het tasje: BOEK – 9 nov. – KUNST – 10 nov. BEURS – 2019
Daardoorheen schemert de tekst: een boek voor je eigen verhaal.

Zwarte pagina rechtsonder: Zijn zwarte gat verdween (boeksel)

Zwarte pagina linksboven: zwart gat dat is verdwenen achter een flapje.

Flapje van taspapier, doorzichtig, erachter zit een strook met de tekst ‘Ik heb een leuk idee voor dat boekje’ ‘Voor dat boekje dat ik aan het maken ben.’ (boeksel)

Op de achterzijde van het strookje heb ik beschreven hoe ik aan dat strookje kom. Wike kocht voor mij op de beurs een tekening van een kauwtje. Daarvan heb ik twee stroken afgesneden zodat hij in mijn journal paste. Een van die stroken paste – toeval! – exact in de vouwen van het tasje.

Achterflap binnenzijde: Appel
Het andere strookje van de tekening vermeldt het woordje kauw.
Een appel om op te kauwen.
Een appel doen op de kauwtjes-power.
Ik ben gek op ambiguïteit.

Achter alle tasjesvouwen nog een strook met persoonlijke aantekeningen over mijn deelname aan de boekkunstbeurs. En het colofon van de instructiepagina, met verontschuldiging aan Katinka Polderman en Wilma van Driel.

De achterzijde van de omslag is nog leeg.

 

Plaats een reactie