fbpx

Maak een geschenkzakje van boekpagina’s

Het is weer tijd voor een DIY, of in goed Nederlands: een Maak-Het-Zelf beschrijving. Altijd handig: een gezellig geschenkzakje of-tasje van de pagina’s van een uitgelezen boek, een atlas of een oude krant. Zijn je boekpagina’s niet groot genoeg? Bevestig dan meerdere pagina’s aan elkaar. Je kunt ze lijmen, maar ook naaien of tapen met gewone plakband of decoratieve washitape.

DIY geschenk zakje tasje cadeau
Deze geschenkzakjes of -tasjes maak je van (dubbele) boekpagina’s of pagina’s uit een oude atlas. Ook leuk van krant; gebruik dan meerdere vellen tegelijk voor wat extra stevigheid. Je gebruikt rechthoekig papier en maakt daarvan een tasje of zakje dat ongeveer half zo hoog wordt als de breedte van je papier, en half zo breed als de hoogte van je papier. Voorbeeld: papier van 30 x 20 cm (ongeveer een A4) wordt een zakje van ca. 10 cm breed en 15 cm hoog.
Stap 1: Leg een rechthoekig vel papier in de breedte neer. Vouw linkerzijde en rechterzijde naar binnen met ongeveer 1 cm overlap, en lijm deze overlap vast.
Stap 2: Vouw de onderzijde ca. 5 cm naar boven. Stap 3: Vouw de onderzijde open en duw de zijkanten weer naar beneden; er ontstaan twee driehoekjes aan de uiteinden.
Geschenk zakje tasje DIY cadeau
Stap 4: Vouw de onderzijde van de bodem naar boven, net over het midden (vouw op ca. 3 cm.) en herhaal dit met de bovenzijde van de bodem. Lijm de overlap vast.
Stap 5: Vouw nu beide zijkanten eerst om, gelijk aan de breedte van de bodem, en dan naar binnen. (Je kunt deze stap eventueel overslaan, dan blijft het tasje wat breder.)
Stap 6: Je kunt het zakje of tasje op verschillende manieren sluiten. Vouw de bovenzijde een of meerdere keren naar beneden om.
cadeau zakje tasje zelf maken
Je kunt een lint of touwtje of gevouwen strook papier mee vouwen en dichtbinden. Je kunt ook gaatjes in de omgevouwen strook perforeren en daar een lint doorheen steken. Of versier de bovenzijde extra met een rond taartrandje.

Ik verkoop deze DIY beschrijvingen als ik op een beurs sta met een kraam of workshop. Lezers van mijn blog krijgen ze cadeau. En als je op mijn maillijst staat krijg je hem zelfs rechtstreeks in je mailbox.

Ik wens je veel plezier met oud papier!
Hartelijke groet van Loes