fbpx

Heb je zin in poëzie en creativiteit?

Poëzie ligt letterlijk voor het oprapen. Zo werkte ik eens in mijn voortuin en ving flarden op van gesprekken van mensen die voorbij fietsten. Mijn gedachten gingen er meteen mee aan de haal, maakten vrolijke combinaties, en al vlug was ik aan het schrijven in plaats van te snoeien. Dit gebeurt ook als ik aan tafel zit te werken, terwijl iemand anders in de kamer een televisieprogramma bekijkt. Ik hoor dan de mooiste en soms ook vreemdste dingen!

Het onderstaande gedicht is geschreven naar aanleiding van commentaar bij het EK Atletiek Outdoor 2014 in Zurich. Ik was op vakantie en tekende in mijn creatieve dagboek. Man en kinderen keken sport.

Ik vertrek

Er komt een tijd dat we allemaal verder moeten
Je moet gewoon roeien met de riemen die je hebt
Je zal wel moeten, anders kom je in het gedrang.

Ik ga proberen mijn eigen race te lopen
Het is natuurlijk een specifiek parcours
Op papier ben ik de beste
Het is een kwestie van aanvallen, ik ben niet bang

Ik wil er een opbouwend race van maken
Ik heb me goed voorbereid
Ook voor mij komt er een tijd dat ik verder moet
Anders kom ik in het gedrang

Gevonden Gedichten is een huiskamerworkshop waarbij je poëzie maakt op basis van bestaand materiaal, bijvoorbeeld zoals ik hierboven heb beschreven. Op maandagavond 19 januari geef ik deze workshop, en er is nog plaats voor extra deelnemers. Deelname kost 25 euro per persoon, inclusief alle materialen en werkbladen.

Kun je niet? Ik plan ook workshops op verzoek, voor minimaal twee personen. Dat geldt ook voor de workshops Stempels maken, Boekselen en andere creatieve dingen met oude boeken, zoals het maken van honingraat bollen van boekpagina’s of atlaspagina’s. Of schuif aan op een van de data die hieronder staan vermeld.

Hartelijke groet uit Gouda,
Loes

Workshops & meer

Maandag 19 januari 2015
Workshop Gevonden Gedichten
19.30-22.00 uur, Huiskamerworkshop in Gouda

Zaterdag 24 januari 2015
Sketchcrawl in Gouda

Donderdag 26 februari
Workshop Stempels maken
14.00-16.30 uur, Huiskamerworkshop in Gouda

Donderdag 26 februari
Workshop Boekselen
19.30-22.00 uur, Huiskamerworkshop te Gouda

Dinsdag 10 maart
Workshop Gevonden Gedichten
19.30-22.00 uur, Huiskamerworkshop te Gouda

Stuur Loes een mail om je aan te melden: loesvork @ kpnplanet . nl

PS: Als je je abonneert op de Boekselbrief (dat kan hiernaast op de site) dan ontvang je deze blogs in je mailbox én een gratis werkblad bij iedere aflevering.

Plaats een reactie