fbpx

Expositie Boekselen in Leiden januari / februari 2018

Pas op, het boekselvirus is besmettelijk…

Van maandag 15 januari 2018 tot en met donderdag 15 februari exposeert Loes Vork met Boekselen in de bibliotheek van Leiden.

Boekselen is creatief werken in en met een boek.  Afgedankte boeken veranderen in een speeltuin, dagboek, decoratie of kunstwerk. De zinnen krijgen nieuwe betekenis, de pagina’s krijgen een nieuw gezicht.

 

Loes Vork (1969) woont en werkt in Gouda. Creativiteit en persoonlijke aandacht lopen als een rode draad door haar werk als communicatieadviseur en social media trainer.  Maar zeker ook door haar ‘uit de hand gelopen hobby’ Boekselen. Zij bedacht het woord Boekselen zelf als een samenvatting van allerlei technieken die met oude boeken te maken hebben, zoals altered text, book art en found poetry. Loes geeft creatieve huiskamerworkshops in Gouda en op aanvraag elders: Boekselen, Gevonden Gedichten en Stempels maken van gum. Zie www.boekselen.nl.

In het dagelijks leven geeft Loes met haar bedrijf Vork Communicatie communicatie-advies en social media training aan zelfstandige professionals. Zij is oprichtster van Groene Hart Creatief (platform voor aanbieders van creatieve workshops) en medeorganisator van de Sketchcrawls in Gouda (samen tekenen op locatie). Je vindt haar onder meer op  LinkedIn, Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.

In de expositie wordt het volgende getoond:
– Diverse boeken waarin Loes heeft geboekseld, waaronder romans en (afgeschreven) kinderboeken;
– Vergrotingen van haar werk. Deze zijn ook als poster te koop;
– Los werk op pagina’s van het boek “Het onzichtbare geluk van andere mensen”door Manu Joseph;
– Andere creatieve werken met boekpagina’s.

Pas op, het boekselvirus is besmettelijk…

Het adres van de bibliotheek is: Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden (rolstoeltoegankelijk)

Openingstijden:

ma 10.00 – 18.00 uur
di 10.00 – 18.00 uur
wo 10.00 – 18.00 uur
do 10.00 – 21.00 uur
vr 10.00 – 18.00 uur
za 10.00 – 17.00 uur

De expositie is van maandag 15 januari tot en met donderdag 15 februari 2018.

 

Plaats een reactie