fbpx

Ik houd van letters op papier


Ik wilde schrijfster worden en dat wist ik heel zeker. Als kind las ik alles wat ik te pakken kon krijgen. Buiten spelen deed ik heus ook wel: op de schommel lezen, op een kleed in het hoge gras lezen, in mijn roeiboot dobberen en lezen, of aan de overkant in mijn zelfgebouwde hut: lezen. Boeken waren zowel mijn plek om te schuilen als mijn opening naar de wereld. En dat is nog steeds zo. Ik houd van letters op papier.

Voor dit boeksel (altered text) heb ik online een passend silhouet gezocht. Dat kun je natekenen of overtrekken met behulp van een lichtbak of op je raam. Je hoeft er dus niet voor te kunnen tekenen. De woorden en contouren zijn getekend met watervaste fineliner. Daarna heb ik alles eenvoudig ingekleurd met Lyra potlood. Achteraf was het misschien mooier geweest om in te kleuren met aquarelpotlood, zodat ik het streperige met een penseeltje met water had kunnen uitvloeien. Aan de andere kant boeksel ik vooral voor mezelf en niet voor een perfect eindresultaat. Inkleuren is gewoon heerlijk ontspannend om te doen, en kan dus ook gemakkelijk zonder kant-en-klaar kleurboek voor volwassenen.

Plaats een reactie