fbpx

Boek in de maak

Ik werk al een poosje aan een boek over Boekselen. Waarom eigenlijk? Omdat ik al zo veel enthousiaste reacties heb gekregen van mensen die meer willen dan die ene workshop die ze bij mij volgden. Of die te ver weg wonen om bij mij langs te komen, maar mijn werk wel hebben gezien via social media. Ze zeggen dat ze het mooi en inspirerend vinden wat ik doe, en dat het hen enthousiast maakt om zelf ook creatief aan de slag te gaan met oude boeken. Daar word ik blij van, van zulke reacties.

Boekselen is mijn hobby, en het is belangrijk voor mij. Het brengt me rust en geeft me tegelijkertijd nieuwe energie en ideeën. Boekselen helpt me om mezelf beter te leren kennen en te waarderen. Fijn als het dat ook voor iemand anders mag betekenen.

Als ik mijn planning haal (en waarom niet!) verschijnt mijn boek in september 2019. Ik breng het uit in eigen beheer. In het najaar zal ik creatieve beurzen bezoeken om het boekselvirus verder te verspreiden. Ik laat je straks natuurlijk weten hoe je mijn boek kunt kopen en waar je mij kunt ontmoeten. Ook kun je mij uitnodigen voor een lezing / boekpresentatie / workshop / expositie. Een combinatie is ook leuk!

Ik vind het schrijven van het boek een erg spannende klus. Ik heb hulp van een schrijfcoach en andere professionele steun. Een beetje naïef dacht ik dat het dan wel ‘vanzelf’ of op zijn minst ‘gemakkelijk’ zou gaan, met al die hulp (wat al heel wat is, voor iemand die denkt dat ze altijd alles alleen moet doen). Er zijn echter voortdurend dingen die ik liever uit de weg ga, maar die ik toch nog steeds helemaal zelf moet doen. Zoals het selecteren van de werken die ik het mooist vind. Ik zou dat liever aan iemand anders overlaten, want: is het wel mooi genoeg, is het wel goed genoeg? En hoe schrijf je teksten waar een lezer blij van wordt, op dagen dat je zelf nogal somber bent? Waar is mijn humor opeens gebleven?

Maar als het boek er eenmaal is mag ik allerlei dingen doen die wat meer in mijn comfortzone vallen, namelijk de (online) marketing. Dat is immers mijn beroep en dat is nu een heerlijk vooruitzicht. Hoewel ik vermoed dat ik dat tegen die tijd toch óók wel erg spanend zal vinden…

Maar goed, dat zien we dan wel weer!

Lieve groet,
Loes

Loes Vork Boekselen

 

 

 

Plaats een reactie