fbpx

Wegduwen en vermijden helpt nooit

Wat kan er allemaal mis gaan als je een boek schrijft?

Dat je boek niet af komt. Dat je boek wel af komt, maar dat je geen uitgever kunt vinden. Dat je boek gedrukt is maar dat niemand het wil kopen. Dat iemand anders net iets eerder een boek over hetzelfde uitbrengt. Dat je boek verkeerd wordt begrepen. Dat mensen je boek waardeloos vinden en dat ook tegen je zeggen. Dat je publiciteit krijgt maar daarin enorm loopt te hakkelen. Dat je boek een succes wordt. Dat je in het echt tegenvalt. Dat je je succes niet meer kunt evenaren. Zonder boek gebeurt dat allemaal niet.

 

Wat mist de wereld als mijn boek niet verschijnt?

Niets essentieels, de wereld draait ook zonder mijn boek gewoon verder.

 

Mag je dan alleen een boek schrijven als de wereld niet zonder kan?

Als iedere schrijver zo redeneerde, dan had ik een leven zonder boeken gehad. Dan had ik in mijn leven heel wat gemist aan herkenning, voorbeelden, kennis, verwondering en inspiratie.

Ik ben nu eenmaal in deze wereld geboren met wat eigenschappen en talenten en ik voel het als een plicht om mijn talenten in te zetten, voor mezelf en voor anderen. Dat is de plek voor mijn boek. Ik wil laten zien waar ik voor mezelf zo veel plezier in vind en hoop daarmee ook andere mensen te inspireren. Ik wil mezelf toestaan om officieel trots te zijn op mijn werk. Wat best een beetje wringt met mijn bescheiden inslag…

 

Plaats een reactie