fbpx

De vormgeefster verscheen zomaar aan mijn tafel

De vormgeving! Ik ken heel wat vormgevers, leuke mensen die goed zijn in hun werk. Allemaal op hun eigen, unieke manier. Maar omdat mijn boekselboek zo persoonlijk is, en de vormgeving van het boek zo belangrijk is voor het effect ervan, vond ik de keuze niet gemakkelijk. Ik raadpleegde het lijstje in mijn hoofd steeds opnieuw maar bleef het vage gevoel houden dat er nóg iemand was, die geschikt zou kunnen zijn. Maar wie? Tot ze een jaar geleden tijdens een beurs aan mijn tafel verscheen. Natuurlijk, Emmy!

Emmy van Dotter Design
Emmy van Dotter Design

De persoonlijke klik met vormgeefster Emmy van Harskamp van Dotter Design uit Haastrecht was er meteen, ook al bij onze eerste kennismaking tijdens een sketchcrawl. Maar haar werk kende ik nog nauwelijks. We spraken elkaar nu uitgebreid, en na afloop gaf ik haar teksten en foto’s mee om de eerste werktekeningen te maken. Materiaal dat ik dus niet alvast had durven mailen. Zo spannend!

Twee weken later opende ze haar presentatiemap en ik was er helemaal stil van. Op de openingspagina plaatste ze een knipseltje dat naar mijn idee onooglijk was. ‘Dit maak ik wel over’, had ik gezegd! Maar zij voerde het uit in een kleur en een eenvoud die mij ontroerden.

Emmy begrijpt wat ik bedoel. Haar ontwerp straalt rust uit en verzorgdheid. En dat terwijl de inhoud zo divers, veelkleurig en veelvormig is. Ze durft te spelen met de elementen en haar eigen kunstzinnige inslag spreekt ook mee.

Toen ik die opmaakproef zag, kreeg ik voor het eerst echt het gevoel dat mijn boek wel eens mooi kon worden. Ik zag het vóór me. Dat was een belangrijk moment in het schrijfproces.

Inmiddels zijn we dik een half jaar verder. Vandaag kreeg ik de digitale proef ter correctie. Het ontwerp staat nog steeds als een huis. Dit weekend gaan mijn meelezers het grondig doornemen. De vuurproef…

‘Uitgelezen’ door Loes Vork, cover
‘Uitgelezen’ door Loes Vork, pagina 12 en 13
‘Uitgelezen’ door Loes Vork, pagina 30 en 31

Op zoek naar meer inspiratie? In het boek Uitgelezen beschrijft Loes Vork stap voor stap hoe je een uitgelezen boek verandert in je eigen creatieve speeltuin, ook als je niet creatief bent.

Plaats een reactie